Još sredinom sada već davne 1961. godine započela je izgradnja stadiona na kojem HNK Cibalia Vinkovci nastupa i danas. U prvoj fazi postavljeni su travnati teren i drenaža, a polaganje trave završeno je u lipnju sljedeće godine nakon čega se pristupilo ostalim radovima.

Mika Blažanin, jedan od najzaslužnijih, bio je predsjednik „Odbora za izgradnju stadiona“, dok su članovi, između ostalih, bili još Vilim Pfan, Zvonko Čolaković, Nikola Galović, Franjo Šćepanović, Branko Petković. U nedostatku materijalnih sredstava i velikih poteškoća prilikom same nabave potrebnog materijala, malo se vjerojatno činilo kako će stadion uopće biti završen. Ipak, dvije godine kasnije, Vinkovci su dobili objekt koji je bio na ponos svih građana.

Svečano otvorenje održano je 25. svibnja 1963. godine povodom Dana mladosti po kojem i dobiva ime. Pred oko 15.000 ljudi iz grada i okolnih mjesta održan je prigodni program u kojem je sudjelovalo čak 1200 sudionika, a u njegovom drugom dijelu Dragutin Žanić, predsjednik SO Vinkovci, dodijelio je Miki Blažaninu i njegovim suradnicima priznanje za osobite zasluge u izgradnji. Također, spomen priznanja dodijeljena su i svim poduzećima te ustanovama koja su svojom pomoći znatno pridonijela dovršenju stadiona.

Isti dan, na stadionu kraj Bosuta snage su odmjerili reprezentacija Vinkovaca i Velež. Prvi pogodak na novom zdanju postigao je Dakić koji domaću momčad dovodi u vodstvo već u 4. minuti susreta. Gosti su kasnije rezultat okrenuli u svoju korist i u trenucima kada se već činilo kako odlaze s pobjedom, Peršić postiže izjednačujući pogodak i postavlja konačan rezultat – 2:2.

Početak prve veće rekonstrukcije čekalo se sve do 1982. godine, odnosno dotad najvećeg klupskog uspjeha – slavlja nad Čelikom iz Zenice i plasmana u Prvusaveznu ligu. Od svih radova, ističe se povećanje broja mjesta za gledatelje. Osim gornjeg dijela istočne tribine, izgrađena je i ona sjeverna, ali i dijelovi zapadne danas poznati kao sektori A i C. Ubrzani radovi odvijali su se u dvije smjene, sve kako bi stadion spreman dočekao 15. kolovoz i prvoligašku premijeru protiv OFK Beograda.

Ime po Danu mladosti stadion je nosio sve do 1992. godine, a od tada pa sve do danas poznat je kao stadion HNK Cibalia Vinkovci. Tijekom iste godine, kada je započela prva sezona Hrvatske nogometne lige, momčad Cibalije zbog ratnih događanja niti jednom nije bila domaćin u svom gradu. Protivnike je dočekivala pet puta u Đakovu, četiri puta u Požegi te jednom u Zagrebu i Čakovcu. U Domovinskom ratu pošteđen nije bio niti sam stadion pa je pretrpio velika oštećenja i štetu veću od 150.000 DEM.

Nakon jednogodišnje stanke, napokon je i u Vinkovcima odigrana prvenstvena utakmica. 30. kolovoza 1992. godine u gradu na Bosutu gostovao je Dubrovnik, a minimalnu pobjedu osigurao je Zvonko Nedić koji svojim pogotkom razveseljava više od tri tisuće okupljenih navijača. Susret odigran šest mjeseci kasnije, 4. travnja 1993. godine, ostao je upamćen i do današnjeg dana. Poraz Cibalije od zagrebačke Croatije s tribina je tada pratilo čak 15.000 gledatelja, najviše na jednoj poslijeratnoj utakmici odigranoj u Vinkovcima.

Uoči susreta s Obilićem i prvog nastupa Cibalije u jednom od europskih natjecanja, stadion je 2000. godine doživio nove promjene. Zbog strogih kriterija UEFA-e uslijedili su radovi na terenu i službenim prostorijama, ali i na istočnoj tribini na koju su sada postavljene sjedalice.

Kako se domaće utakmice ne bi morale igrati u Osijeku koji je imao tražene uvjete, uoči početka prvenstvene sezone 2008./2009. započelo je postavljanje reflektora u Vinkovcima. Od 7. do 9. srpnja 2008. godine postavljena su četiri stupa visine 46,5 metara. Osam rasvjetnih stupova postavljeno je i na pomoćnom terenu, a stadion je dobio i novi semafor na južnoj tribini. Naposljetku je stadion zablistao već 14. srpnja kada su prvu utakmicu pod reflektorima odigrali izvođači radova i Uprava kluba. Devet dana kasnije pod reflektorima su nastupili i nebeskoplavi koji su u generalnoj provjeri pred prvo prvenstveno kolo s uvjerljivih 8:0 nadvisili HAŠK Sokol iz Starih Jankovaca.

Prva službena utakmica pod reflektorima odigrana je 27. srpnja kada je Cibalia u Vinkovcima ugostila Slaven Belupo. U sjajnoj atmosferi pred 5 000 navijača ipak nije bilo pogodaka. Tijekom reprezentativne stanke početkom rujna započela je i rekonstrukcija atletske staze oko glavnog terena koja se odvijala u četiri faze. Nakon radova na odvodnji stavljen je „tucanik“, zatim asfalt i na kraju tartan.

Krajem 2009. godine na vinkovačkom stadionu prvi je put nastupila Hrvatska nogometna reprezentacija, što je bio središnji događaj godine u kojoj je klub proslavio 90. obljetnicu svog djelovanja. 14. studenog odigran je prijateljski susret s Lihtenštajnom, a uvjerljivu pobjedu ispratile su ispunjene tribine.

Posljednje promjene stadion je dočekao 2018. godine uoči finala Hrvatskog nogometnog kupa u kojem su snage odmjerili Dinamo i Hajduk. Osim uređenja svlačionica te svečane lože, izmijenjene su sve stolice na zapadnoj tribini, postavljene na južnu i sjevernu, kao i na istočno stajanje pa stadion danas ima sva sjedeća mjesta i to njih nešto manje od 10.000. Zaštitna ograda na zapadnoj tribini zamijenjena je novom i nižom, a uređen je i prostor za osobe s invaliditetom.