HNK CIBALIA 3:1 NK SOLIN

U okviru 29. kola SuperSport Prve Nogometne lige, ekipa Tomislava Radotića na domaćem je terenu ugostila NK Solin. Nebeskoplavi su odigrali sjajnu utakmicu pobijedivši uvijek neugodni Solin sa 3:1 te su igrači na taj način na najbolji mogući način obilježili 104. rođendan Slavonskoga Diva.

Od samoga starta nogometaši Cibalije su bolje ušli u utakmicu, imali su posjed te su kontrolirali utakmicu. Za potvrdu dobre igre pobrinuo se sjajni Jurica Bajić, koji je solo prodorom s desne strane sa nekih 18 metara, lijevom nogom pogodio desni donji kut te na taj način matirao gostujućeg vratara Ivana Kargotića.

U drugo poluvrijeme Cibalia je također ušla puno bolje od gostiju iz Dalmacije. Treba istaknuti sjajnu priliku gostujuće momčadi, kada je u 54. minuti susreta sam na golmana izašao Luka Mamić koji se speteljao te je na kraju s lakoćom vratar Kovačević otklonio svu prijetnju golu. Nakon izvedenog kornera u 61. minuti u velikoj prilici našao se Bajić, ali je njegov udarac desnom nogom otišao pokraj gola.

u 71. minuti susreta uslijedio je hladan tuš za vinkovačku publiku, nakon loše reakcije obrane i vratara Filipa Kovačevića, Luka Mamić je nakon odbijene lopte pospremio loptu u mrežu te na taj način poravnao rezultat.

Odgovor Nebeskoplavih nismo dugo čekali, samo dvije minute kasnije, atraktivnim udarcem Ivan Mihaljević pospremio je loptu u donji desni ugao gostujućeg vratara. U 88. minuti stiže potvrda pobjede kada na jednu odbijenu loptu “nalijeće” mladi Šimun Mikolčić te posprema loptu u gol za konačnih 3:1.

Ovaj rezultat bio je odličan poklon navijačima za 104. rođendan Kluba, koji se proslavio dan kasnije.

Iduće subote, Cibalia će ponovno biti domaćin, a u našem će gradu gostovati NK Orijent, utakmica je na rasporedu u 17:30.

Povezane objave