Utakmice, Vijesti

Već u prvim minutama mogli su nebeskoplavi do pogotka, ali pokušaj Štrkalja glavom nije bio precizan. Hajduk je prvi put zaprijetio u 11. minuti kada je Vlašić umalo iskoristio veliku pogrešku Zgrablića kojeg je lopta preskočila, Vlašić je pucao snažno, ali i malo neprecizno.

Ubrzo se nad Vinkovce spustila jaka kiša i do kraja prvog dijela više nije bilo prilika niti na jednoj strani, vodila se žestoka bitka na sredini terena i na odmoru je na semaforu stajalo 0:0.

U drugi dio Carrillo je ušao s Ahmedom Saidom umjesto neprimjetnog Ohandze, a upravo Said doveo je goste u vodstvo. U 56. minuti Vlašić ga je odlično izbacio loptom kroz obranu, Said je došao sam pred Brkića i lakoćom ga svladao.

Cibalia je nakon toga krenula po poravnanje, pokušavali su izvana Plum te ponovno glavom Štrkalj, ali mreža Stipice i dalje je mirovala.

U 76. minuti Hajduk dolazi do drugog pogotka. Duboka lopta iza leđa obrane za Saida koji je bio u zaleđu, njegov pokušaj Brkić brani, ali na odbijenu loptu dolazi Vlašić i šalje ju u praznu mrežu.

Nadu Cibaliji vratio je Frane Vitaić krasnim pogotkom u 82. minuti za smanjenje na 2:1. Opalio je Vitaić s 35 metara, lopta je odskočila pred Stipicom, prevarila ga i ušla uz stativu u mrežu.

Dalo je to nadu Cibaliji koja je opasno pritisnula u završnih deset minuta, Hajduk se posve povukao i za razliku od susreta u Zaprešiću gdje je ispustio vodstvo 2:0, ovdje je ipak stigao do tri boda.

Share