Utakmice, Vijesti

Iako je Osijek bodovno daleko ispred Cibalije, u Slavonskom derbiju to nije došlo do izražaja jer obje su momčadi osvojile po bod. Cibalia je tako još jednom prošla bez poraza jer u prvom ovosezonskom ogledu vinkovačka momčad slavila je 2:1.

Osijek je bio bolja i opasnija momčad, no u prvom poluvremenu čuda je na golu radio vratar gostiju Zvonimir Šubarić. Već u osmoj minuti zaustavio je udarac Ejupija, potom do isteka prvih 45 minuta još i pokušaje Bočkaja.

U prvoj minuti drugog dijela sudac Bebek je nakon pada Jambora u 16-ercu gostiju pokazao na bijelu točku, ali Šubarić je uspio zaustaviti udarac Borne Barišića. U nastavku akcije, Ejupi je ponovno u prilici, ali sada je njegov udarac zaustavila vratnica.

Novu priliku domaći su imali u 53. minuti, kada je Ejupi pucao, ovog puta kraj gola. I u 74. minuti Zekićeva je momčad uspjela naplatiti terensku premoć jer Mirko Marić glavom je skrenuo loptu u mrežu nakon ubačaja iz kuta Bočkaja.

Međutim, radost domaćih kratko je trajala. Već u sljedećoj minuti, nakon jedne duge lopte koja je preletjela kompletnu obranu domaćih, Kordić je prebacio vratara domaćih Malenicu za konačnih 1:1.

Share