Utakmice, Vijesti

Dvoboj momčadi iz donjeg doma ljestvice nije donio posebno kvalitetnu utakmicu, Puljani i Vinkovčani nisu oduševili, a odluka je pala nakon jednog dobrog ubačaja u peterac na koji je nespretno reagirao domaći branič Renato Gojković.

Obje momčadi doživjele su puno promjena i još uvijek nisu u potpunosti uigrane. Osjetilo se to i na igri koja je bila dosta skromna, ispresijecana brojnim pogreškama na obje strane, krivim dodavanjima i lošim procjenama.

Počelo je čak obećavajuće, u prvih pet minuta na obje strane po jedna prijetnja, prvo je pokušao za goste Štrkalj, a zatim za domaćina Maksimović, no mreže se nisu tresle.

Istra je ubrzo preuzela inicijativu i bila je dosta bolja u narednim minutama te je u 20. minuti trebala i povesti. Nakon loše reakcije gostujuće obrane, Matjaž je došao do lopte na rubu peterca, ali nije ju dobro zahvatio i Brkić ju je lako uhvatio.

Šest minuta kasnije gosti su ipak poveli. Štrkalj i Kordić dobro su kombinirali, potonji je ubacio loptu s desne strane u peterac gdje Gojković prvi dolazi do nje i skreće je u mrežu.

U drugom dijelu Istra je vrlo jalovo pritiskala i tražila pogodak za poravnanje, ali nije uspjela. Dobru priliku zapucao je već u 49. minuti Puclin kada je povratnu loptu na rub kaznenog prostora poslao visoko preko gola, a u zadnjih 15 minuta dva puta prijetio je Jelavić glavom, ali oba puta neuspješno.

Gosti su imali jedan kontranapad iz kojeg su mogli riješiti pitanje pobjednika, Pervan se sjurio prema golu Ivušića, zatim opalio svom snagom s više od 20 metara, ali malo pokraj vratnice.

Share