Utakmice, Vijesti

U kolu punom iznenađenja Hajduk je izbjegao negativan rezultat, međutim Cibalia mu je stvorila prilične probleme. Mučili su se Splićani, posebno u prvom poluvremenu igrali su loše, ali na kraju su ipak uzeli sva tri boda i tako smanjili zaostatak za Dinamom na sedam bodova te Rijekom na samo dva boda.

Cibalia nije nagrađena za hrabar nastup, na poluvremenu je imala 1:1, no rani pogodak Josipa Radoševića u drugom dijelu ipak je presudio pobjednika.

Počelo je izvrsno za domaćina koji je već u šestoj minuti stigao do vodstva kada je Hamza Barrysrušen na 22-23 metra, dosuđen je slobodni udarac koji izvodi Toma Bašić i krasnim udarcem pogađa sam kut Cibalijinog gola.

Nije se dugo čekalo na odgovor gostiju. Već u 13. minuti Cibalia dolazi do poravnanja, Plum je iznenada opalio iz velike udaljenosti, lopta vara Stipicu i Vinkovčani dolaze do poravnanja.

Do kraja prvog dijela nekoliko pokušaja s obje strane, međutim prave opasnosti nije bilo i na odmor se odlazi s 1:1.

Od početka drugog poluvremena Hajduk je zaigrao otvorenije, pritisnuo je Vinkovčane koji su izdržali do 57. minute. Tada lopta dolazi na rubu 16 metara do Radoševića, a on gađa i pogađa sam suprotni kut za vraćanje prednosti na stranu Splićana.

Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao, Cibalia je prijetila preko Štrkalja i Pluma, Hajduk preko Saida i Ercega, ali ostalo je tijesnih 2:1 za domaćina koji pobjedom ulazi u derbi.

Share