Utakmice, Vijesti

Dinamo nije impresionirao protiv za nadigravanje raspoloženih domaćih nogometaša, ali je bez većih problema upisao sva tri boda.
Posebno su u redovima Cibalije raspoloženi bili Karamarko i Štrkalj. I dok je potonji bio nerješiva enigma za Dinamove braniče, Karamarko je bio iznimno precizan i dvama je pogocima vratio Vinkovčane u igru.

Prva je na susretu priprijetila Cibalia, Karamarko se našao u dobroj prilici, ali kao pobjednik izlazi Dinamov vratar Livaković. S druge strane Modri dolaze u vodstvo iz prve prave prigode. Igrala se 18. minuta, Moro je pronašao Olma koji je bio na rubu zaleđa, Španjolac lijepo prima loptu i odmah iz voleja pogađa u bliži kut za prednost Dinama.

Mogao je Štrkalj brzo vratiti Cibaliju u igru. U padu uspijeva dohvatiti loptu između Dinamovih braniča, okreće se i silovito puca, ali kraj desne spojnice.

Na prigodu Cibalije Dinamo je uzvratio još jednim golom. Loše je dvaput očistila obrana Vinkovčana loptu koja na kraju dolazi do Soudanija, nije je Alžirac dobro zahvatio, ali je ipak šalje u gol za 2:0 gostiju.

Na samom otvaranju drugog dijela Cibalia je smanjila na 2:1. Ispred Štrkalja loptu čisti Livaković, ali samo do Karamarka koji je lijepo posprema pod gredu. Tri minute kasnije Dinamo je ponovno pobjegao na dva pogotka prednosti. Soudani je petom proigrao Henriqueza koji pada ispred Ikića, sudac Križarić pokazuje na bijelu točku, a Soudani zabija za 3:1.

Nisu se predavali domaći nogometaši i na krilima Karamarka vraćaju se još jednom u igru. Asistent je bio Vojković.

Za više od toga Cibalia nije imala snage. Pali su domaćini u završnici, nisu mogli pritiskom doći do trećeg pogotka, a ostavili su previše prostora u obranu što su Modri znali koristiti. Na 4:2 povisio je Hodžić nakon brze kontre Dinama. Za konačnih 5:2 lijepo poentira Olmo s ruba kaznenog prostora nakon što mu je neoprezni Ikić poklonio loptu u 88. minuti.

Share