Utakmice, Vijesti

U prvom subotnjem susretu osmog kola HT Prve lige Rijeka je posramila Vinkovčane i došla je do najuvjerljivije pobjede ove sezone. Očajno izdanje gostiju u kombinaciji s odličnim domaćina doveo je do vrlo visoke pobjede Rijeke od čak 7:0.

Od početka susreta dvoboj je bio jednosmjeran, već u prvih pet minuta Rijeka je stigla do visokih 2:0 nakon čega je bilo jasno kakva je sudbina Vinkovčana. Bilo je samo pitanje s koliko pogodaka će se domaćin zadovoljiti, na kraju je stao na brojci od njih sedam.

Već u drugoj minuti Rijeka je stigla do prednosti. Mišić je ubacio iz kornera, a pred golom je najspretniji bio Mario Gavranović koji zabija za vodstvo. U četvrtoj minuti Rijeka je već imala 2:0. Ovaj put Kvržić je napravio dobar posao, ubacio se desne strane, a sam pred golom ostao Alexander Gorgon koji povećava prednost.

Cibalia je najbolju priliku propustila u 15. minuti kada je Štrkalj izmaknuo pozornosti domaćoj obrani, ali nije uspio svladati Prskala.

U završnici prvog dijela uslijedila je kazna i novi pogodak Rijeke, Heber je odličnom asistencijom pronašao Gorgona koji podiže na 3:0.

U prvih sedam minuta drugog dijela nova dva pogotka domaćina. U 50. minuti u strijelce se upisao i Heber nakon asistencije Gorgona koji je nesebično vratio loptu Brazilcu, a dvije minute kasnije Filip Bradarić lijepim udarcem izvana postiže i peti pogodak.

Cibalia se potpuno raspala, Brkić je bio kao na streljani, a u 68. minuti Rijeka je stigla do šestog gola. Kvržić je ubacio, a Mišić krasnim udarcem iz voleja povećao je prednost. Točku na i stavio je u sudačkoj nadoknadi Gorgon nakon dodavanja debitanta Domagoja Pavičića.

Share