Utakmice, Vijesti

Nova sezona Hrvatski Telekom Prve lige otvorena je u Zaprešiću gdje je Inter ugostio Cibaliju. Zaprešićani su na kraju odnijeli pobjedu 3:1, a izborili su je u drugom poluvremenu zahvaljujući dva pogotka Vlatka Blaževića, prošlosezonskog najboljeg strijelca 3. HNL Jug koji je stigao iz Zadra.

Vinkovčani su odigrali solidno, imali su ponešto prilika i oni, ali nisu ih iskoristili. Na kraju je pobjeda Zaprešićana ipak zaslužena.

Cibalia je povela u 23. minuti nakon lijepe akcije i ubačaja Čuljka s lijeve strane, na loptu je natrčao Marko Pervan koji je pobjegao Mazaloviću i svladao Santinija.

Petar Mišić bio je raspoložen i u nekoliko navrata krasnim prodorima izluđivao je obranu Intera, nakon jednog takvog ubacivao je loptu u sredinu gdje je bio Štrkalj, ali Jakov Filipović u posljednji trenutak presjekao je njegov ubačaj.

Na drugoj strani Inter je najozbiljnije zaprijetio iz kontranapada koji je vrlo lošim udarcem okončao Blažević da bi u sudačkoj nadoknadi prvog dijela ipak došao do poravnanja. Šarić je pucao s ruba kaznenog prostora, Tomašević je rukom u padu blokirao njegov udarac i Fran Jović dosudio je kazneni udarac koji Jakov Puljić pretvara u pogodak.

U drugom dijelu Inter je odmah zaprijetio iz slobodnog udarca s 20 metara koji nije najbolje izveo Puljić. Prethodio mu je prekršaj Zgrablića na Bosecu, Zaprešićani su tražili izravni crveni karton jer je Bosec sam išao prema vratima, ali Jović je Zgrablića samo opomenuo žutim kartonom.

U 57. minuti 2:1 za Zaprešićane. Lopta je odlično ubačena u kazneni prostor gdje je Tomislav Šarić izvrsno reagirao i vratio loptu u sredinu za Blaževića, a on lakoćom šalje loptu iz blizine u mrežu.

Na ulasku u zadnjih deset minuta Mišić je pucao, Mazalović blokirao njegov udarac, a sada su Vinkovčani tražili kazneni udarac zbog igranja rukom Mazalovića. Tri minute kasnije priči je kraj. Odlična kontra domaćina, Vukmanić je proigrao Raka koji šalje loptu u sredinu za Blaževića, a on još jednom ima lagan posao i lakoćom zabija.

Do kraja susreta još je zaprijetio Frane Vitaić s 18 metara, no rezultat se nije mijenjao. Inter uzima tri boda i na dobar način otvara novu sezonu.

Share